Πλησιάζουν Χριστούγεννα και δε θα μπορούσα να μη γράψω για αυτές τις ημέρες αγάπης, χαράς, ευχών..Τι; Μισό λεπτό, εγώ θέλω να γράψω αυτά που μου τη δίνουν κατά αύξουσα σειρά. Φάε λοιπόν.
1.Βασικά είναι πολύ σπαστικό να ανοίγεις τη τηλεόραση και να δείχνει διαφημίσεις με χαζοχαρούμενα παιδάκια που χοροπηδάνε γεμάτα χαζοχαρά όταν πάρουν τη μπαρμπι ανθυποπλοίαρχο ή το μπεν τεν μεταμορφωμένο σε πικατσου. Ξυπνήστε ζώα. Άλλα παιδάκια παίζουν με κουκούτσια και είναι το ίδιο ευτυχισμένα. Καταμαρένε πολιτισμέ. (ναι καταμαρένε ήθελα να γράψω, το καταραμένος είναι κακόγουστο)
2.Τα δώρα. Τα δώρα είναι ένα τιτανομέγιστο κεφάλαιο. Το μόνο που θα πω είναι ότι τέτοιες μέρες είναι κάπως κακό να έχεις οικογένεια και φίλους γιατί η κοινωνία σε υποχρεώνει (λέμε τώρα) να πουλήσεις τη ψυχή σου και με τις εισπράξεις να πάρεις σε όλους δώρα. Μετά από αυτά ελπίζω να μη ξυπνήσω σε καμιά ταινία με τον Nicolas Cage και πνεύματα  για να μετανιώσω τα λόγια μου, εννοείται ότι χαριτολογώ λόγω της χαριτομενίτιδας που με διαπρέπει αυτές τις μέρες. Αμα γίνει αυτό θα είμαι σε ένα μυστικό καταφύγιο και θα τρώω λουκουμάδες με μερέντα σαν να μην υπάρχει αύριο.
3. Οι σκούφοι του Άη Βασίλη. Ναι. Οι μόνες λέξεις που μου βγαίνουν όταν βλέπω κόσμο στο δρόμο να τους φοράει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, θυμίζουν κάτι σε "κχψμβνκζσδφ" .Θα πω μόνο αυτό. ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ, ΖΟΥΖΟΥΝΙ;;;;
4.Τα στολισμένα καταστήματα. Στο πλαίσιο του μαρκετινγκ των επιχειρήσεων θέλετε να βάλετε το κόσμο στο εορταστικό-αγοραστικό πνεύμα, αλλά νταξει! Ήταν Οκτώβριος όταν είδα στολισμένο το ικεα. Τότε ήταν που με έπιασε το αφιόνι και πέταξα τις μπάλες στον (ιμιτασιον εννοείται) Άη Βασίλη, τρύπησα με τη κορυφή του δέντρου κάτι φουσκωτά ξωτικά και με πρόλαβαν πριν πνίξω τελείως το ρουντολφ. Αυτές τις γραμμές τις γράφω από το αζκαμπαν.
5. Τα χριστουγεννιάτικα ποπ τραγούδια. Δε τα μπορώ λέμε! Άη Βασίλη, δεν ήμουν και το καλυτερότερο παιδάκι φέτος, αλλά πόσο Μariah Carey και  Britney Spears να αντέξει κάποιος; Κάθε φορά που τα ακούω, βιώνω την αίσθηση ενός κακού σπυριού στο πισινό.
6.Η Βίσση. Καλά δε κολλάει με τα Χριστούγεννα, αλλά είναι ένα ΟΧΙ και κάπου ήθελα να το στριμώξω.
7.Θα παρακαλέσω φίλους και γνωστούς να σταματήσουν με το αστείο "τα λέμε του χρόνου"  μια μέρα πριν την πρωτοχρονιά. Χοχοχο αχ δε μπορώ να σταματήσω να γελάω καλέ, χωρατατζή!
Τα λέμε αρρώστιες!!