Αναρτήθηκε από
BeYourInfo
Είναι πλέον γνωστό ότι ο καφές, εφόσον βέβαια καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών ροφημάτων με καφεΐνη (συμπεριλαμβανομένου και του καφέ) μπορεί να μειώσει κατά 31% τις πιθανότητες θανάτου από καρδιοπάθεια. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Cancer». Τέλος μην ξεχνάτε ότι είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και φυτικών ινών. Για να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.
ME ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΙΠΑΡΑ:
Προτιμήστε καφέ φίλτρου αντί για στιγμιαίο (όπως φραπέ), καπουτσίνο ή εσπρέσσο. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν καφέ φίλτρου έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αλλά και τριγλυκεριδίων σε σχέση με όσους πίνουν καφέ που δεν παράγεται με φίλτρο. Μερικοί ερευνητές το αποδίδουν στο γεγονός ότι το φίλτρο συγκρατεί κάποιες «ένοχες» ουσίες του καφέ.
ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ:
Αντικαταστήστε το «συμβατικό» καφέ με βιολογικό. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός, αλλά περιέχει μέχρι και κατά 40% περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Θα τον βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, αλλά και σε καταστήματα που πωλούν είδη καφέ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ:
Ανακατέψτε με τον κανονικό καφέ κάποιο υποκατάστατο, όπως καφέ από κριθάρι ή σόγια. Θα λάβετε περισσότερη πρωτεΐνη και περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά λιγότερη καφεΐνη.
πηγη:prevention
This entry was posted on 10/03/2010, and is filed under
ANNA,
social
. Follow any responses to this post through
RSS. You can
leave a response, or trackback from your own site.
Δημοσίευση σχολίου