Επιτέλους η μέρα που όλοι θέλαμε (εμείς εδώ στο blog σίγουρα) Έφτασε!!!!!! Την Παρασκευή, σε λίγες ώρες δηλαδή στο Θέατρο Γης, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια θα εμφανιστούν και στην Αθήνα, αλλά χε....με για την πρωτεύουσσα. Λίγα πράγματα για το group:

Οι Placebo ιδρύθηκαν από τους Brian Molko (φωνή και κιθάρα) και Stefan Olsdal (μπάσο) όταν αυτοί γνωρίστηκαν τυχαία το 1994. Αν και αρχικά είχαν το όνομα Ashtray Heart, το συγκρότημα σύντομα κατέληξε στο όνομα Placebo. Αρχικά ο ντράμερ του σχήματος ήταν ο Robert Schultzberg, αλλά αργότερα ο Steve Hewitt πήρε τη θέση του το 1997. Ο τελευταίος ανακοίνωσε , τον Οκτώβριο του 2007, την αποχώρηση του από το συγκρότημα λόγω προσωπικών και μουσικών διαφορών. Οι μεγάλες επιτυχίες τους στην Βρετανία ήταν τα singles «Pure Morning» και «Nancy Boy» φτάνοντας και τα δύο στο top ten. Αργότερα, οι Placebo απέκτησαν μεγάλη φήμη στην Ευρώπη ειδικά με το album Sleeping With Ghosts το 2003, που ήταν μία πιο περιπετειώδης απόπειρα με πειραματισμούς επηρεασμένους από τη χορευτική μουσική και λιγότερο «κλασικό» ήχο κιθάρας, αν και κράτησαν το καθιερωμένο τους ύφος για πολλά τραγούδια, όπως για παράδειγμα το «The Bitter End».

Λέγεται πως κάποια από τη δημοσιότητα τους οφείλεται στον περίεργο συνδυασμό των σεξουαλικών προτιμήσεων των μελών του (ο Molko είναι αμφιφυλόφιλος, ο Olsdal είναι ομοφυλόφιλος, καθώς και τον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής τους, που συχνά αναφέρεται στα τραγούδια τους (ο τίτλος του τραγουδιού «Special K», για παράδειγμα, είναι μία αναφορά στο ναρκωτικό κεταμίνη).Eπίσης, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος(Brian Molko)ήταν μαζί με την Helena Berg , με την οποία απέκτησε και ένα γιό τον οποίο ονόμασαν Cody.Τώρα πια δεν διατήρουν καμοία σχέση, αφού είναι χωρισμένοι.Την κηδεμονία του παιδιού έχει αναλάβει η μητέρα του , ενώ ο πατέρας το βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα,και του αφιερώνει άπλετο χρόνο.

Οι Placebo to 1998 εμφανίστηκαν σαν Super Furry Animals στην ταινία Velvet Goldmine του Τοντ Χέινς, συμμετέχοντας και στο σάουντρακ.

Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα, όπως το 2006 στο θέατρο Λυκαβηττού και αργότερα στη Μαλακάσα.

Στις 6 Αυγούστου 2008 μέσω του επίσημου site του συγκροτήματος ανακοινώθηκε ο νέος drummer. Πρόκειται για τον Steve Forrest, πρώην drummer του συγκροτήματος Evaline. Τον Ιούνιο του 2009 οι placebo θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο Battle For The Sun. Η γνωριμία με τον συγκεκριμένο drummer έγινε κατά τη διάρκεια, μίας συναυλίας που λάμβανε χώρα στην Αμερική. ο Steve Forrest έκανε το opening μαζί με τους Evaline πριν εμφανιστούν οι placebo.Eκείνη την περίοδο το συγκρότημα ήταν χωρίς drummer .Αφού παρακολούθησαν το συγκρότημα θέλησαν ως καινούριο τους drummer τον Steve Forrest. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος drummer είναι μια αρκετά καλή επιλογή καθώς προσθέτει στο συγκρότημα θετική ενέργεια. To κοινό στην Ελλάδα , είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να εκτιμήσει τον νέο drummer στη συναυλία που έδωσαν οι placebo 27 ιουνίου του 2009, στη Μαλακάσα.

Μερικά από τα πιο γνωστά και δυνατά κομμάτια των Placebo είναι:

  • The Bitter End
  • Meds
  • Every you Every me
  • Songs to say Goodbye
  • Running up that hill
  • Where is my mind
  • Ashtray Heart
  • Battle for the Sun
  • My Sweet Prince

Πηγή πληροφοριών: Βικιπαιδεία http://el.wikipedia.org/wiki/Placebo

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί... Όσοι δεν μπορέσετε, don' t worry, be happy!!! Θα μάθετε τα πάντα από δω!!!

Φιλιά στα Μούτρα σε όλους και φυσικά σε όλες ! ! !