Μετά την αναπάντεχη πίκρα που προήλθε από την συναυλία των Placebo, σκέφτηκα πως πρέπει να γράψω ένα άρθρο για να σας προβληματίσω και σας. Είναι ξεκάθαρο, πλέον έχω καθαρό μυαλό και σκέφτομαι πιο ορθά, η χθεσινή εμφάνιση ήταν μια ''αρπαχτή''. Δηλαδή ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη, ίσως τη μοναδική (εντός των συνόρων αναφέρομαι), που εκτιμά σε τόσο μεγάλο βαθμό τη μουσική και κορόιδεψαν τόσες χιλιάδες κόσμο. Ξέρω άτομα που στερήθηκαν πολλά πράγματα όλο το καλοκαίρι για τη συναυλία (με μέσο όρο εισιτηρίων στα 40 euro δεν είναι και λίγα λεφτά). Ακόμα κι εγώ αυτήν την στιγμή τη βγάζω με δανεικά. Πολύ απλά γιατί είμαι -50 ευρώ από τον εβδομαδιαίο μου προϋπολογισμό (βάζω και τις μπύρες ασφαλώς). Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως η μουσική δεν αποτελεί πλέον μία τέχνη. Έχει μετατραπεί σε μία τεράστια βιομηχανία, που καταφέρνουν και βγάζουν χιλιάδες εκατομμύρια κάποιοι ''μανατζαραίοι'', εκμεταλλευόμενοι την τρέλα μας. Το χειρότερο στην όλη κατάσταση είναι ότι οι ίδιο οι καλλιτέχνες, φαίνεται να είναι έρμαια των δισκογραφικών εταιριών και κάνουν πράγματα που ΙΣΩΣ να μην θέλουν. Η αναφορά αυτή δεν γίνεται μόνο για τους placebo, αλλά και για πολλούς ακόμη καλλιτέχνες, Έλληνες και Ξένους. Μία επιπλέον παράμετρος που συμβάλει σ' όλα αυτά είναι το γεγονός ότι κάποιοι ''καλλιτέχνες'' έχουν ''καβαλήσει το καλάμι''. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπεροχή του κέρδους από την τέχνη.

Για όλα τα παραπάνω, έχω σιχαθεί και πλέον δεν την ψάχνω και τόσο πολύ. Είδα και που την έψαχνα τόσο καιρό και την έπαθα από τους πολύ ψαγμένους. Βρε ουστ... Έτσι παιδιά, από 'δώ και πέρα, όχι κολλήματα, όχι θεοποιήσεις γιατί θα υπάρξει απότομη προσγείωση.

Placebo, sorry, αλλά σήμερα θα ακούω όλη μέρα Παπακωνσταντίνου! Χθες βράδυ τραγούδησε αφιλοκερδώς στα Πανεπιστήμια!!!



Φιλάκια πολλά και περαστικά σε όλους μας.



Υ.Γ. : Το πιο τραγικό σκηνικό χθες αμέσως μετά την συναυλία, που με πείραξε απίστευτα, είναι ότι κάποια άτομα, μετά τον πανδαιμόνιο που ακολούθησε με το τέλος της συναυλίας, αγόραζαν μπλουζάκια Placebo. ΕΛΕΟΣ!!!! Η μόνη δικαιολογία βρίσκεται στο νεαρό της ηλικίας των ατόμων αυτών. Διαφορετικά, υπάρχει πρόβλημα.